מרק עוף לרווק/ה החולה
עברתי דירה לפני שבועיים לדרום העיר. דירה ראשונה לבד.
יש לי פנטזיות מפה ועד שוק הפשפשים להפוך את החלל הקטן שלי למקום שימלא אותי ואורחים בהשראה, שאצור בו ואבשל בו ושהרבה קיבות יצאו ממנו מלאות ועליזות. אני מנסה לחשוב איך לעשות את זה בלי שיעקלו לי את חשבון הבנק.
דרום העיר רועשת. אני עוד לא נרדמת בלילה מהרעש של האוטובוסים, מתעוררת לפנות בוקר ממשאיות הזבל. יש לי גם מלא רעש בראש, כי בפעם הראשונה בחיים שלי אני חולקת חלל עם עצמי. 40 מ"ר של וואקום שהם מגבר למחשבות.
הגוף שלי הגיב לשינויים ונעשתי חולה.
אחרי שריחמתי על עצמי יומיים החלטתי שהגיע הזמן להחלים ויצאתי לקנות מצרכים להכין מרק עוף.
קניתי עוף שלם וביקשתי מהקצב, שכבר ניחש, שיפרק לי אותו למרק, מה שאומר שכל החלקים הולכים להיות בשימוש למעט החזה שנשמור לשניצלים של חגיגת הבריאות שתבוא כבר אינשאללה.. (תוכלו גם להכין עם החזה עוף את הסלט המהמם הזה)
מעבר לזה שמרק עוף זה הדבר הכי טעים, מנחם ומרפא שיש, זה אולי הדבר היחיד שאפשר להכין בלי יותר מידי מאמץ. המתכון שלפניכם הוא בערך- תכניסו הכל לסיר ותחזרו לשכב במיטה עד שזה יהיה מוכן. זה מרק פשוט וטעים. בלי טיגונים ובלי סיבוכים. הוא מזין וטעים ומרפא.
אחרי צפייה רצופה בסדרות ו-4 מנות מרק עמדתי חזרה על הרגליים.
מרק עוף לרווק/ה החולה
מצרכים:
מתכון לסיר ענק, כ- 10 מנות
(הרוב הולך למקפיא, ככה תוכלו להפשיר בקלות מרק כשתיהיו חולים או להביא לחבר/ה במצוקה)
- 2 ק"ג עוף מפורק (למעט החזה) שטוף ונקי מעור
- בצל לבן מקולף וחתוך לרבעים
- כרישה חתוכה לחתיכות באורך 6 ס"מ כולל החלק הירוק (שימו לב שבחלק הירוק יש מלא חול וצריך לשטוף אותו היטב)
- 5 שיני שום מקולפות
- 100 גרם כרוב חתוך לקוביות גדולות
- 2 גזרים מקולפים וחתוכים לחתיכות באורך 6 ס"מ
- בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
- 2 עגבניות חתוכות לרבעים
- קולורבי מקולף וחתוך לשישיות
- 1 קישוא חתוך ל-4 חתיכות
- 4 גבעולי סלרי חתוך לחתיכות באורך 6 ס"מ (את העלים לשמור בצד)
- חצי זר שמיר חתוך גס
- 2.5 ליטר מי ברז קרים
- 5 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 כפיות סוכר
- 2 כפיות כורכום
- 5 עלי דפנה
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה: