טראפלס בתחפושת
אני אוהבת להכין את משלוחי המנות של פורים בעצמי. גדלתי בבית שמכינים בו משלוחי מנות ותופרים בו תחפושות. כילדה העיניים שלי זלגו למה שאפשר לקנות, לא הבנתי למה צריך יויו כשאפשר לקנות קינדר. למה לרקום פרחים כשיש חליפות נוצצות בחנויות. היום אני מודה לאמא שלי על ידיה הטובות שערבבו וקצצו ותבלו בדבש, גזרו ורקמו כוכבים לנסיכות ואבירים ולימדה אותי שמה שטוב ויפה ואהוב הוא פרי היצירה שלנו.
עם השנים התפתחה מסורת הלימון כבוש (הפוסט הראשון שכתבתי לבולו). שנקטפים ונכבשים בפברואר ומחולקים למשפחה וחברים אהובים בפורים. בכל שנה נוספת לסלסלת המשלוח עוד תשורה טעימה ומרחיבת לב. ומה אם לא שוקולד כדי להסב נחת.
יש שיאמרו ששוקולד לבן הוא בעצם תחפושת ולא הדבר עצמו. הסיבה שממעטים בהדרו נובעת מכך שהוא עשוי ״אך ורק״ מחמאת קקאו ומוצקי חלב, בעוד שבשוקולד המריר ובשוקולד החלב ישנו מרכיב מרכזי: מוצקי קקאו שנותנים לו את הצבע העמוק, את טעמו העז ולגוף הם יעניקו דפיקות לב חזקות של קפאין טוב.
ועדיין יש בחמאת הקקאו לא מעט ממה שהופך את השוקולד לחתיכת תענוג, היא עדינה מאוד בטעמיה, חמאתית קקאואית והלבנבנות של השוקולד שנרד מהמוצקים מאפשרת לו להיות מוסווה בכל מיני תצורות בין אם בקרם לעוגה, בגלידה והופלה כאן בטראפלס.
הוא הרבה פחות אגרסיבי כי הטעם השוקולדי שלו עמום אך עדיין נוכח. ואם בפורים אנחנו מוציאים את האלתר איגו שלנו על ידי תחפושת למשהו שאנחנו לא ואולי היינו ממש רוצים להיות, אז גם לשוקולד אנחנו יכולים לתפור את הפנטזיה שלנו והופס משהו חדש מתגשם.
טראפלס שוקולד לבן ופולי קפה גרוסים בשלושה ציפויים
מצרכים:
- 250 גרם שוקולד לבן
- 125 מ"ל שמנת מתוקה
- 25 גרם חמאה
- 10 גרם פולי קפה גרוסים גס (אני השתמשתי בקפה מאינדונזיה בקלייה כהה שקניתי אצל אלופי הקפה ב-נחת, אפשר להחליף את הקפה באגוזים, פיסטוקים, חלווה, פירות קצוצים, זה הכיף עם שוקולד לבן הוא מתאים למלא דברים ואפשר גם רק שוקולד לבן)
- לציפוי: פיסטוק קלוי וקצוץ דק, קוקוס, קקאו
אופן ההכנה:
- ממיסים את השוקולד והחמאה יחד עם השמנת על בן מארי (פליז לא במיקרוגל) ומערבבים בעדינות עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתאחד עם השמנת
- מוסיפים את הקפה הגרוס. יש לגרוס את הקפה עד שעוביו כעובי פלפל גרוס- אם הוא יהיה טחון הוא יצבע לכם את הטראפלס וישתלט על הטעם אם הוא יהיה עבה מידי הוא יגרום לביס להיות לא נעים
- מחכים שהבלילה תצטנן, מכסים ומכניסים למקרר ל-6 שעות
- אחרי 6 שעות, הבלילה תתייצב אבל לא תתקשה. אתם תראו שכל הפולים עלו לחלק העליון של הבלילה. בשביל להחזיר אותם פנימה אתם צריכים לערבב היטב, עדיף עם מטרפה, את הבלילה. אחרי הערבוב, תחזירו את הבלילה מכוסה למקרר לעוד 6 שעות
- זהו, היא מוכנה ואפשר להתחיל לגלגל כדורי טראפלס
- הכינו בצלחות נקיות את הציפויים: פיסטוק, קוקוס וקקאו, וכלי נקי ויבש שאפשר לסגור שבו תניחו את הטראפלס המוכנים
- מגלגלים כדורים בגודל שנעים לכם, כשהכדור עגול ויפה טובלים ומגלגלים אותו בציפוי עד שהוא נדבק מכל הכיוונים ומניחים אותו בקופסה שהכנתם מראש
- אם חם בבית, כדאי להכניס מיד את הכדורים המוכנים למקרר או להדליק מזגן. אם הכנתם כמה סוגי ציפוי, שימו לב שאתם לא מאחסנים אותם באותה קופסה- זה משפיע על הטעם והקקאו גם מלכלך את האחרים
את תמונת הנושא ושתי התמונות הראשונות בפוסט צילם עמנואל אפריאט המוכשר