זהו זה, נר אחרון, הספיישל השמנוני והמטוגן מגיע לסיומו, כמו החג הכי יפה בשנה. אני מקווה שהמתכונים והשירים והמוזיקה הביאו לכם קצת אור חם, כמו האור החם שמרוקו הביאה לחיים שלי, כמו האלבום של דורסף שמאז ששמעתי אותו לראשונה במרקש אני לא מפסיקה להאזין לו ושהחורף הזה יהיה לכם חם ומתוק ומרומם לב כמו לביבות. 

_NEL7038

מרוקו

את מריחה כמו מי ורדים

שסבי היה מורח לנו על הרקות ועל הצוואר ועל שורש כף היד מתוך בקבוקון קטן של או דה טוואלט

והשוק שלך טועם כמו שומן של כבש שנצלה בתנור גחלים מתחת לאדמה בבור רותח ויבש

סביבו יושבים גברים מתגודדים על פיסת בשר גדולה שרכשו בחמישים דירהאם

טובלים את הבשר בידיים חומות קשות ומחוספסות

בתוך מלח מעורבב בכמון הכי טעים בעולם

 

והקרקע שלך אדום ואדמה

והמרחב שטוח ורחב

שמים של אפריקה פתוחים לרווחה

מתחלפים מבוקר ורוד, ליום כחול בוהק, נחתם בשקיעות זהובות

 

האנרגיה שלך שקטה ואיטית ונקייה

מסתכלים בך בעיניים

מניחים יד ימין אל הלב אחרי לחיצה של אמת ושל חיבה

 

ויש לך שפע אינסופי

חמאם ואריח ודלת וחלון

שמן ארגן

כיפתאן רקום ביד

קוסקוס מעוטר בתפוזים מתובלים בקינמון

 

וכשמפציע המואזים

בזמן כוס התה המר והמתוק בכיכר המלאח

הלב שלי מתחיל לפעום

חזק ומהר

אללה הוא אכבר אללה הוא אכבר

_NEL7025

 

מוסיקה שהבאתי ממרוקו

dorsaf hamdani – barbara fairouz

_NEL7129

ספינג׳ מרוקאי

_NEL7216

מתכון לכ-30 יחידות

מצרכים:

 

  • 1 קילו קמח
  • 2.5 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות מים פושרים
  • שמן לטיגון
  • סוכר לציפוי

_NEL7186

אופן הכנה:

  1. מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר יחד בקערה גדולה
  2. מוסיפים את השמן, הביצה, המלח והמים ומערבבים במשך 5 דקות, הבצק אמור לצאת רך מאוד, כמעט נוזלי ודביק, יש ללוש אותו עד שהוא אחיד במשך כעשר דקות
  3. משמנים את פני הבצק ומכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה, אם הבית שלכם קריר בגלל החורף, יתכן ויקח יותר זמן, הבצק אמור להכפיל את הנפח שלו
  4. לשים את הבצק ומתפיחים שוב כעשרים דקות
  5. לקראת סיום הטפיחה השניה מחממים את השמן
  6. מוציאים בידיים מכוסות בשמן כדור בגודל עגבנייה מהבלילה ויוצרים במרכזו חור באמצעות האצבעות ומותחים מעט ליצירת בייגל שנוזלי שכזה ומיד מכניסים לשמן החם. שימו לב שהבצק מאוד רך ומאוד נוזלי וכדי שיהיה לכם חור גדול במרכז צריך למתוח אותו היטב
  7. ממלאים את הסיר בספינג׳ים, לא לשכוח לשמן את הידיים מידי פעם כדי שהבצק לא יידבק ליד
  8. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה
  9. מוציאים ומסננים מהשמן ומניחים על נייר סופג ומיד תובלים בקערה עם סוכר משני הצדדים
  10. להגיש טרי וחם חם

כל התמונות בספיישלביבולו צולמו על ידי נתנאל טוביאס (אתר// פייסבוק// אינסטגרם)

_NEL7230