בהודו ביקרתי פעמיים, בפעם הראשונה בטיול הגדול ובפעם השנייה לפני שנתיים. היא מקום בעולם שמערבב את הכל טוב טוב, מבשל על אש קטנה, טעים טעים. מקדש הקרמה, בית הספר שלי להתבוננות והקשבה, לפתיחות הלב, פשטות ואהבה. לחיי כל אלה אדליק את הנר השביעי. לצלילי השיר שליווה אותי מסלוניקי לגואה אבשל ואתבל ואטגן פקורה של כרובית וכשהבית יתמלא בריח אקח נשימה עומקה ואזהר לא לכבות את הנרות כשאנשוף.

_NEL7296

הודו

מחוץ לחלון של האוטו הממוזג

יש רעש עקבי של צפירות

הן מזכירות ומשכיחות אותך ממני

הזכוכית מבודדת אותי מההמולה

שדופקת על אזני

הופכת את הבטן המלאה מכל טובך

יש מיליארדים של הודים שנועצים בי עיניים

תמונה? פרח? מלון ללילה?

אני ישנה במיטת יחיד

געגוע שלא מפסיק

למה שמעולם לא היה בינינו

הפקקים מעקבים אותנו

נוטעים ספק

הקרמה תביא אותנו ליעד

ואולי תשאיר אותנו כאן

לעוד לילה אחרון

אני עייפה מפרידות

עוצמת עיניים

מאוזנת ושלווה על מיטה מטלטלת

בין בנגלור לקודאי קנאל

מצפה להפסקה

להשתין בקריעה

לשתות צ׳אי כל כך טעים שמשכיח את הכל

לרגע

_NEL6945

שיר של מסעות

מטוס

מתכון לגובי פקורה

_NEL7365

מצרכים:

  • פרח כרובית בינוני מבושל במי מלח ומרוסק גס במזלג
  • חצי כוס קמח חומוס
  • חצי כוס מים
  • 2 ביצים
  • ¼ כפית ג׳ינג׳ר קצוץ
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • מלח לפי הטעם
  • כפית גאראם מסאלה
  • כפית זרעי כוסברה
  • כפית כורכום
  • שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה:

  1. בקערה מערבבים את כל המצרכים, המרקם צריך להיות כמו של טחינה מעט דלילה
  2. מחממים שמן לטיגון עמוק
  3. מטגנים עד הזהבה משני הצדדים