יש חומרי גלם שאני קושרת באנשים, לדוגמא האהוב הראשון שלי היה חצילים. אבא שלי הוא איש של לימון, נעה היא טחינה גולמית ואלישבע היא נקטרינה. ויש לו איש אחד שהוא סלק. משום שהוא מתוק ומופלא ומשום שהסתלק מחיי במהירות שבה כישף את ליבי והותיר בו כתם כמיהה שלא יורד בכביסה. השיר הזה הוא נכתב בעקבות המפגש הקוסמי הזה, והמתכון הוא אחד מיני רבים שרקחתי מסלק אחרי שהלך והמוזיקה של נינה סימון היא המוזיקה שליוותה את מרחב הזמן הקצר והקסום שחלקנו.

_NEL7252

כמיהה

לקשור ולפרום

לב לגוף

לגשש ולסגת

אביב וסתיו

מעגל של תשוקה

ותמרות בכורות

כמה חורפים אמסגר

כמה עוד אטבע בכישוף

שהיה וחלף

ומאין ואימתי

יבוא הקיץ

שיהיה לי לכל השנה כולה

_NEL6939

מוזיקה מכושפת

נינה סימון

מתכון ללביבות סלק

_NEL7360

מצרכים:

  • 4 סלקים גדולים
  • 250 גרם גבינת עיזים חצי רכה (אני השתמשתי בגבינה של Soignon)
  • 2 ביצים
  • ½ כוס פירורי לחם לבלילה ועוד צלחת פירורי לחם לציפוי הלביבות
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט

אופן הכנה:

  1. מבשלים את הסלקים במים (יותר מהר בסיר לחץ) עד שסכין ננעצת בקלות. מקררים את הסלקים.
  2. מגרדים את הסלקים בפומפייה גסה, סוחטים היטב מנוזלים ומערבבים פנימה את כל יתר הרכיבים.
  3. מחממים שמן הטיגון
  4. קורצים לביבה מהבלילה ונותנים לה צורה יפה עם הידיים ומצפים קלות בפירורי לחם
  5. מטגנים את הלביבות
  6. מומלץ להגיש עם המטבלים שפורסמו בנר שני