בקיץ האחרון הגעתי לגמרי במקרה לברצלונה וזה היה מההפתעות האלו שמחזירות את החיוך ללב. אפשרתי לעצמי בברצלונה לטייל בדיוק איך שאני אוהבת, שזה אומר לאכול בכל מקום שרק אפשר בספונטניות שאפשר רק לבד. זו הייתה התחנה הראשונה במסעותיי שבה הפסקתי לחכות שמשהו יקרה מבחוץ והתחלתי לחולל מבפנים וזה היה מחול מופלא. לכבוד הנר הרביעי אני מזמנת את הרוח הזו של המקריות ושל התנועה הפנימית אל עבר האור. את השיר כתבתי על הנהג המטריד שלקח אותי טרמפ מדרום צרפת לברצלונה והמתכון הוא מאחת ממסעדות הטאפס הברצולנאיות והמוסיקה, ובכן- שיר לטיני חרוש עליו.

_NEL7295

הדרך לברצלונה

עוזבים את האקלים האטלנטי

חוזרים לימתיכוני

בצרפתית זה נשמע יותר טוב

מפיו של הנהג שלי לברצלונה

איש משונה שחי חיים חופשיים בין צרפת לספרד

בין נשים בין עבודות

בין שמות, הוא נושא שניים

ורואה עצמו כאזרח העולם

הסכמנו ששנינו לא אוהבים שכולאים אותנו

הוא קצת יותר שובב

ספק מטרידן

אני יושבת דרוכה ברכב

זוכרת שיש לי סכין קטנה

ומטר שבעים ושמונה

ונעורים

שרק יעיז

בינתיים אני כלואה בפחד ודריכות ובהקשבה לסיפורים שלו

מתבוננת בחופשיות בנוף המתחלף

נושמת את אוויר המזגן שלוקח אותי מהכפר לברצלונה

_NEL6975

שיר לחרוש עליו

Ríe Chinito – Perotá Chingó

_NEL7388

מתכון ללביבות לבבות ארטישוק

מצרכים:

  • חבילת לבבות ארטישוק מסוג Italcarciofi, או כל סוג שאתם אוהבים
  • קמח
  • ביצה
  • כפית חרדל
  • פירורי לחם
  • מלח, פלפל
  • שמן לטיגון

אופן הכנה:

  1. מסננים את הארטישוק מהשמן (אני שומרת את השמן ומשתמשת בו לתיבול פסטות)
  2. מחממים את שמן הטיגון
  3. מכינים 3 צלחות עם חומרי הציפוי: צלחת עם קמח, צלחת עם ביצה מעורבבת עם חרדל, מלח פלפל, צלחת עם פירורי לחם
  4. מצפים את לבבות הארטישוק כמו שניצל, קודם בקמח, אחר כך בביצה ואז בפירורי הלחם
  5. מטגנים היטב מכל הצדדים עד להזהבה ומגישים חם

מחשבה שלאחר טעימה: לשים במרכז לב הארטישוק גבינת עיזים ולטגן. מי שמנסה שידווח :))

כל התמונות בספיישלביבולו צולמו על ידי נתנאל טוביאס (אתר// פייסבוק// אינסטגרם)