על שלושה דברים הקיבה של אבי צועדת…

על הלחם

%d7%9c%d7%97%d7%9d

על הקפה

img_0354

ועל הלימון

img_9763

אני אתעכב רגע על הלימון.

כילדים, כשהיינו עורכים שולחן בבית לארוחה משפחתית, היה ברור לאחיי ולי שבדיוק כמו שמביאים לשולחן סכו"ם וצלחות חייבים להביא גם לימון. 

אצל אבא שלי ארוחה בלי לימון היא כמו אהבה בלי חיבוקים, כמו קפה בלי עוגה, כמו יין לבן חם… למה? אתם שואלים את עצמכם? לטענתו הכל קשור בעובדה הפשוטה שהוא תוניסאי. ותוניסאים אוכלים הכל, אבל הכל, עם לימון.

כשהכנתי עם אלישבע לימון כבוש ונשארו לנו המון לימונים ומעט מאוד זמן כדי לבשל לעצמנו משהו לארוחת צהרייים, לקחנו את הלימונים שנותרו, קטפנו מרווה מהגינה, אספנו כמה דברים שהיו לה במקרר והכנו את אחד הרטבים הנהדרים שיצא לי להכין. ומכיוון שהרוטב מבוסס על לימון, ומכיוון שהמורה הראשון שלי לבישול פסטה הוא אבא שלי, אז המתכון הזה מוקדש בשבילו.

img_0071

פסטה ברוטב שאריות של לימונים

מתכון ל-5 מנות

מצרכים:

  • חבילת פסטה (עדיף פטוצ'יני)
  • מיץ מ-3 לימונים
  • 1 כף עלי מרווה חתוכים לרצועות דקיקות
  • 6 שיני שום חתוכות לגפרורים 
  • 30 עגבניות שרי חצויות (אם יש שרי תמר- הרווחתם)
  • 100 גרם ריקוטה
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח ים, פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

  1. מתחילים מבישול הפסטה, ככל שיהיו יותר מים ביחס לפסטה היא תהיה יותר חלקלקה ופחות דביקה (היחס הנכון הוא ליטר לכל 100 גרם פסטה- כלומר 5 ליטר לחבילה ממוצעת) את המים ממליחים היטב. משך בישול הפסטה בהתאם להמלצות על החבילה או לחלופין בהתאם לרמת האל-דנטהיות שאתם אוהבים.
  2. שימו לב- טריק חשוב! שמרו כוס ממי הבישול לרוטב. המים עמילניים מהפסטה והם יעבו ויסמיכו את הרוטב.
  3. במקביל לבישול הפסטה, מכינים את הרוטב- מחממים את שמן הזית במחבת וכשהוא מגיר ריח מוסיפים לתוכו את השום והמרווה, כשהשום מתחיל להשחים (זהירות שלא ישרף) מוסיפים את העגבניות. מקפיצים בעדינות ונותנים לעגבניות להוציא נוזלים (לא לערבב יותר מידי אחרת העגבניות יתקבצ'צ'ו). מוסיפים כעבור 3 דקות את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  4. מסננים את הפסטה, שומרים כוס ממי הבישול, ומוסיפים אותה לתוך המחבת עם הרוטב. מרתיחים את הרוטב ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח/ פלפל בהתאם.
  5. מוסיפים את הפסטה ומקפיצים או מערבבים בעדינות עם כף עץ בעדינות.
  6. מגישים את הפסטה לצלחת ובעזרת כפית מניחים מעל הפסטה תלוליות של ריקוטה. זורים עוד קצת מלח ועוד קצת פלפל, מגישים וזוללים.