עברתי דירה לפני שבועיים לדרום העיר. דירה ראשונה לבד.

IMG_1099

יש לי פנטזיות מפה ועד שוק הפשפשים להפוך את החלל הקטן שלי למקום שימלא אותי ואורחים בהשראה, שאצור בו ואבשל בו ושהרבה קיבות יצאו ממנו מלאות ועליזות. אני מנסה לחשוב איך לעשות את זה בלי שיעקלו לי את חשבון הבנק.

IMG_1111

דרום העיר רועשת. אני עוד לא נרדמת בלילה מהרעש של האוטובוסים, מתעוררת לפנות בוקר ממשאיות הזבל. יש לי גם מלא רעש בראש, כי בפעם הראשונה בחיים שלי אני חולקת חלל עם עצמי. 40 מ"ר של וואקום שהם מגבר למחשבות.

IMG_1112

הגוף שלי הגיב לשינויים ונעשתי חולה. 

אחרי שריחמתי על עצמי יומיים החלטתי שהגיע הזמן להחלים ויצאתי לקנות מצרכים להכין מרק עוף.

IMG_1080

קניתי עוף שלם וביקשתי מהקצב, שכבר ניחש, שיפרק לי אותו למרק, מה שאומר שכל החלקים הולכים להיות בשימוש למעט החזה שנשמור לשניצלים של חגיגת הבריאות שתבוא כבר אינשאללה.. (תוכלו גם להכין עם החזה עוף את הסלט המהמם הזה)

IMG_1079

מעבר לזה שמרק עוף זה הדבר הכי טעים, מנחם ומרפא שיש, זה אולי הדבר היחיד שאפשר להכין בלי יותר מידי מאמץ. המתכון שלפניכם הוא בערך- תכניסו הכל לסיר ותחזרו לשכב במיטה עד שזה יהיה מוכן. זה מרק פשוט וטעים. בלי טיגונים ובלי סיבוכים. הוא מזין וטעים ומרפא.

אחרי צפייה רצופה בסדרות ו-4 מנות מרק עמדתי חזרה על הרגליים.

IMG_1086

מרק עוף לרווק/ה החולה

מתכון לסיר ענק, כ- 10 מנות

(הרוב הולך למקפיא, ככה תוכלו להפשיר בקלות מרק כשתיהיו חולים או להביא לחבר/ה במצוקה)

מצרכים:

  • 2 ק"ג עוף מפורק (למעט החזה) שטוף ונקי מעור
  • בצל לבן מקולף וחתוך לרבעים
  • כרישה חתוכה לחתיכות באורך 6 ס"מ כולל החלק הירוק (שימו לב שבחלק הירוק יש מלא חול וצריך לשטוף אותו היטב)
  • 5 שיני שום מקולפות
  • 100 גרם כרוב חתוך לקוביות גדולות
  • 2 גזרים מקולפים וחתוכים לחתיכות באורך 6 ס"מ
  • בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
  • 2 עגבניות חתוכות לרבעים
  • קולורבי מקולף וחתוך לשישיות
  • 1 קישוא חתוך ל-4 חתיכות
  • 4 גבעולי סלרי חתוך לחתיכות באורך 6 ס"מ (את העלים לשמור בצד)
  • חצי זר שמיר חתוך גס
  • 2.5 ליטר מי ברז קרים
  • 5 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 כפיות סוכר
  • 2 כפיות כורכום
  • 5 עלי דפנה
  • מיץ מחצי לימון

אופן הכנה:

  1. מכניסים את כל המצרכים לסיר למעט עלי הסלרי והשמיר ומביאים לרתיחה. חשוב להשתמש במים קרים, כך הטעם יעבור מהירקות והעוף למים. אם תשתמשו במים רותחים, מי המרק יהיו טפלים.
  2. כשהמים רותחים יעלה קצף כזה לחלק העליון של הסיר, הנמיחו את האש ונקו את הקצף בעזרת כף. (אם אתם ממש שבורים, לא נורא. תשאירו את הקצף, פשוט מי המרק יהיו קצת יותר עכורים).
  3. בשלו על אש בינונית שעה וחצי. אחרי 45 דקות בדקו שמי המרק טעימים לכם, אם חסר מלח תוסיפו בעדינות. אם צריך עוד קצת פלפל, שימו. בעיקרון התיבול במתכון מדוד, אבל לפעמים העוף יותר/ פחות מלוח וצריך לעשות התאמות.
  4. רבע שעה לפני סיום הבישול מוסיפים את השמיר והסלרי לסיר.
  5. אם יש לכם עוד טיפה כח, תבשלו קצת אטריות למרק, שימו בקערה גדולה עם קצת מכל ירק, חתיכת עוף והרבה מי מרק. 
  6. רפואה שלמה 🙂