חזרתי הביתה עייפה מיום עבודה ארוך של שתיים עשרה שעות.

פלורוסנטים, מזגן, מחשב, טלפונים… 

בוא נהרוג את היום הזה בבקשה. הנשק: אוכל מהיר, חם, מתובל ושוב מהיר. 

שקשוקה.  
img_5119

במחבת חממתי שמן זית שהגיר ריח עדין. התחלתי להפשיר. זרקתי לתוכו כמה פרוסות של שום ונתתי להם להשחים. הוספתי עגבניות והגברתי את האש. שיישרפו העגבניות. שיישרפו הפלורוסנטים.

picmonkey-collage

קצת תרד שיקח אותי לכפר.. ישכיח את המחשב…

picmonkey-collage-jpg2

כמה גרגרים של חומוס וכמון שיעצימו תחושה של בית.

picmonkey-collage-jpg3

הקפצתי, שברתי ביצה, כיסיתי את המחבת ושמתי שתי פרוסות לחם בטוסטר.

עשר דקות של עבודה, שלוש דקות של המתנה, החלמון נשאר נוזלי. אני אוכל אותה ישר מהמחבת.

וואלק מנחם.

img_5131

שקשוקה של סוף יום

מתכון ל-4 מנות

מצרכים:

  • 5 כפות שמן זית
  • 10 שיני שום מקולפות וחתוכות לגפרורים
  • 8 עגבניות בשלות חתוכות לשישיות
  • 6 כפות גרגרי חומוס מבושלים
  • 8 מדליוני תרד מופשרים
  • חצי כף כמון
  • 4 ביצים
  • 150 גרם פטה עיזים בצועה לחתיכות גסות
  • מלח פלפל

הוראות הכנה:

  1. מחממים במחבת גדולה ורחבה שמן זית
  2. כשהשמן חמים, מוסיפים את השום ונותנים לו להשחים תוך כדי נענוע של המחבת
  3. מוסיפים את העגבניות ומגבירים את האש. נותנים לעגבניות להשחים היטב (אני אוהבת אותן שרופות)
  4. מוסיפים את הכמון ומערבבים בעדינות. אחרי שתי דקות של טיגון וערבוב יתחיל לעלות ריח נעים של כמון
  5. מוסיפים את התרד, גרגרי החומוס, מלח ופלפל ומקפיצים קלות. לא כדאי לערבב עם כף כי היא תמעך את הירקות. נסו את מזלכם בהקפצות
  6. יוצרים בעזרת כף שקעים ולתוכם שוברים את הביצים
  7. על התערובת מפזרים חתיכות גסות של פטה עזים ועוד קצת מלח ופלפל
  8. מכסים את המחבת ומנמיכים את האש, כשהחלבון מתקשה מרימים את המכסה, מכבים את האש ומגישים מיד
  9. אוכלים ישר מהמחבת עם מזלג ולחם